Become An Expert
Log In

De Toekomst van Diabetes Technologie: Updates uit de Industrie

Aug 15, 2024

 

Het landschap van de diabetestechnologie evolueert snel, met aanzienlijke vooruitgang in glucosesensoren en closed-loop systemen.

 

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, gaan bedrijven strategische partnerschappen aan en introduceren ze nieuwe producten die vernieuwing brengen in de manier waarop mensen met diabetes met hun aandoening omgaan.

 

In dit artikel verkennen we enkele van de meest recente ontwikkelingen van industriereuzen zoals Medtronic, Tandem, Insulet en anderen.

 

  1. Medtronic werkt samen met Abbott voor next-gen sensorintegratie
  2. Tandem kondigt integratie aan van FreeStyle Libre 3 Plus voor 2025
  3. Omnipod 5 klaar om wereldwijd uit te breiden
  4. DIY Loop ondersteunt nu ook FreeStyle Libre-sensoren
  5. FDA-goedkeuring voor Abbott's Lingo en Libre Rio-sensor
  6. Dexcom G7 verbetert gebruiksvriendelijkheid met nieuwe app-functies
  7. Accu-Chek SmartGuide CGM ontvangt CE-goedkeuring

 

 


 

#1 Medtronic werkt samen met Abbott voor integratie Next-Gen Glucosesensor


 

In een baanbrekende stap kondigde Medtronic op 7 augustus aan dat ze gaan samenwerken met Abbott om het meest geavanceerde CGM-platform van Abbott te integreren in hun MiniMed 780G closed-loop systeem en Smart MDI-systeem (InPen).

 

Dit partnerschap betekent een belangrijke stap voorwaarts voor gebruikers van Medtronic, aangezien de glucosesensoren van Abbott bekend staan om hun kleinere, nauwkeurigere en langere levensduur.

 

Hoewel er geen specifieke tijdlijn voor de commercialisering is gegeven, wordt deze ontwikkeling zeer positief onthaald, zeker door degenen die nu de systemen van Medtronic gebruiken.

 

Disclaimer: De CGM is nog niet gecommercialiseerd en de details zijn nog niet officieel bekendgemaakt. De bijgevoegde grafiek is gebaseerd op onze persoonlijke aannames.




 

#2 Tandem kondigt FreeStyle Libre 3 Plus integratie aan voor 2025

 



Tijdens de Tandem Investor Update op 1 augustus werd onthuld dat de integratie van de FreeStyle Libre 3 Plus met de closed-loop systemen van Tandem gepland staat voor 2025.

  • Deze uitrol zal beginnen met de t:slim X2-pomp op zowel de Amerikaanse als de internationale markt,
  • gevolgd door de Tandem Mobi-pomp.

 

Er werd geen melding gemaakt van de eerder besproken Tandem t:slim X3 pomp,

maar de update bevestigde wel dat Tandem doorgaat met het ontwikkelen van andere toekomstige innovaties,

  • waaronder de Mobi Tubeless,
  • Sigi pomp,
  • en 7-daagse Steadiset infuusset,

hoewel er geen specifieke tijdlijnen voor deze producten werden gegeven. (bekijk hier de presentatie voor investeerders)




 

#3 Omnipod 5 klaar om wereldwijd uit te breiden

 



Omnipod 5, momenteel verkrijgbaar in de VS, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Frankrijk, zal in 2025 worden uitgebreid naar andere markten, waaronder

  • Australië,
  • België,
  • Canada,
  • Italië,
  • Zwitserland,
  • en Scandinavië.

Deze aankondiging werd gedaan tijdens Insulet's Investor Update op 8 augustus, waar Dr. Hollingshead de plannen van het bedrijf voor een wereldwijde uitrol toelichtte. (bekijk hier de presentatie voor investeerders)

 

Het Omnipod 5-systeem is momenteel compatibel met de Dexcom G6-sensor, maar in bepaalde regio's zijn alternatieve sensoropties beschikbaar.

  • Integratie met de FreeStyle Libre 2 Plus wordt bijvoorbeeld al aangeboden in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met plannen voor een wereldwijde uitrol eind 2024.
  • In de VS ondersteunt het systeem ook Dexcom G7, hoewel het specifieke "Dexcom G7-compatibele pods" vereist. De tijdlijn voor Dexcom G7-integratie in Europa blijft onduidelijk.
  • Daarnaast wordt er gewerkt aan de integratie van de FreeStyle Libre 3-sensor in het Omnipod 5-systeem.




 

#4 DIY Loop ondersteunt nu FreeStyle Libre-sensoren


 

Voor degenen die de voorkeur geven aan open-source closed-loop systemen, heeft het DIY Loop of Open-source Loop-systeem een belangrijke update gekregen.

Vanaf 13 juli ondersteunt versie 3.4 van DIY Loop integratie van FreeStyle Libre-sensoren, waarmee de beschikbare opties voor gebruikers die op zoek zijn naar aanpasbare en flexibele hulpmiddelen voor diabetesbeheer worden uitgebreid.




 

#5 FDA goedkeuring voor Abbott's Lingo en Libre Rio sensor

 



De FDA heeft goedkeuring verleend voor twee innovatieve CGM-systemen van Abbott:

  • Lingo, een wellness CGM gericht op mensen zonder diabetes,
  • en de Libre Rio, ontworpen voor personen met type 2 diabetes die geen insuline gebruiken.

Deze producten hebben het potentieel om de toegang tot glucoesensortechnologie aanzienlijk te verbreden doordat ze zonder voorschrift verkrijgbaar zijn (in de VS).

 

Abbott is van plan om Lingo deze zomer in de VS te lanceren via hun online winkel (hellolingo.com). De lancering van Libre Rio volgt later.

Prijsdetails zijn nog onduidelijk, maar Lingo is al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk voor 100-120 euro per maand.

 

Lingo heeft een adaptief systeem dat tijdens de eerste week van gebruik de stofwisselingspatronen van de gebruiker leert en analyseert hoe ze reageren op glucoseschommelingen.

  • Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om een "Lingo Count" vast te stelleneen gepersonaliseerde benchmark die elke dag het aantal glucosepieken binnen een door de gebruiker gedefinieerd bereik bijhoudt.
  • Lingo moedigt gebruikers aan om hun score te verbeteren, met als doel het hoogste kwartiel voor hun leeftijdsgroep te bereiken.
  • Gebruikers kunnen hun doelscore aanpassen binnen de Lingo app, met opties variërend van 25 (meest uitdagend) tot 105 (minst uitdagend), waardoor een aangepaste en begeleide benadering van wellness mogelijk wordt.





 

#6 Dexcom G7 verbetert gebruiksvriendelijkheid met nieuwe app-functies

 

Dexcom blijft innoveren met zijn G7-app en introduceert nieuwe functies zoals medicatielogging en een tool voor activiteitsintegratie, aangekondigd op 25 juli.

Deze updates zijn ontworpen om een uitgebreider beeld te geven van de gezondheid van de gebruiker, waardoor het makkelijker wordt om de diabetes te volgen en te beheren.

 

We hebben ook vernomen dat Dexcom de Stelo sensor eind augustus zal lanceren, verkrijgbaar via www.stelo.com met levering via Amazon.

Dexcom zal opties bieden voor zowel eenmalige aankopen als abonnementen met korting, met maandelijkse kosten van minder dan $100. (zie de presentatie voor investeerders hier)




 

#7 Accu-Chek SmartGuide CGM ontvangt CE-goedkeuring

 

 

Roche heeft ook het nieuws gehaald met de CE-label goedkeuring van hun Accu-Chek SmartGuide CGM, ontworpen voor personen met type 1 en type 2 diabetes op flexibele insulinetherapie.

Deze nieuwe CGM wordt de komende maanden in Europa gelanceerd en zal gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare en geavanceerde oplossingen voor diabetesbeheer meer opties bieden.

 

 



 

Conclusie: Een nieuw tijdperk in diabetesmanagement

 

De recente aankondigingen van Medtronic, Tandem, Insulet en andere marktleiders luiden een nieuw tijdperk in voor diabetesmanagement. Naarmate deze bedrijven blijven innoveren en samenwerken, kunnen patiënten zich verheugen op nauwkeurigere, gebruiksvriendelijkere en veelzijdigere opties voor het beheer van hun aandoening.

De toekomst van diabeteszorg ziet er rooskleurig uit, met technologie die een steeds kritischere rol speelt in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor miljoenen mensen.

Mis deze spannende ontwikkelingen niet!

 

Download onze cheatsheet "10 beste AID-systemen" om op de hoogte te blijven en de perfecte oplossing te vinden voor jouw diabetesmanagement.

 

Veel groetjes,

 

How AI is transforming diabetes care

The Future of Diabetes Technology: Industry Updates

Nieuwe closed-loop inzichten van ADA2024

 

Lees meer hier
Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Read more here
Subscribe to the newsletter